کاربری بنا را مشخص کنید.
*
*
*
*
*
*


نرم افزار محاسبه میلگرد فونداسیون+ محاسبه میلگرد ساختمان بتنی

آیا شروع یک پروژه ساختمانی بدون تخمین مقدار میلگرد مصرفی در هر مترمربع امکان‌پذیر است؟ آیا می‌دانید هر مترمربع ساختمان چقدر میلگرد لازم دارد؟ به عنوان یک مهندس عمران همیشه برنامه‌ریزی و تخمین درست مصرف میلگرد در هر مترمربع به شما کمک می‌کند تا بتوانید پروژه خود را در کوتاه‌ترین زمان و با کمترین هزینه انجام دهید؛ بنابراین می‌توان گفت برنامه‌ریزی و استفاده از نرم افزار محاسبه آهن ساختمان برای اجرای یک پروژه ساختمانی، امری حیاتی است. در این مقاله درباره یکی از مهم‌ترین این مراحل، یعنی متره کردن که به معنای «تخمین صحیح مقدار مصالح موردنیاز» و محاسبه میلگرد فونداسیون است با شما صحبت می‌کنیم.

با توجه به قیمت آهن و افزایش روزافزونش و ازآنجایی‌که میلگرد بخش مهمی از این مصالح را تشکیل می‌دهد، تخمین صحیح میلگرد موردنیاز نقش مهمی در محاسبه هزینه تمام‌شده پروژه شما خواهد داشت. شاید محاسبه سرانگشتی میلگرد فونداسیون برای افرادی که قبلاً پروژه‌های مشابهی را انجام داده‌اند چندان سخت نباشد؛ اما اگر تازه‌کار هستید و ابعاد با پروژه‌های قبلی‌تان همخوانی ندارد، باید نکاتی را در مورد محاسبه میلگرد ساختمان بتنی و فولادی در نظر بگیرید و بدانید هر مترمربع چقدر میلگرد لازم دارد.

بخشی از هزینه تمام‌شده پروژه به «تخمین مقدار میلگرد مصرفی در فونداسیون» بازمی‌گردد. هرچه این تخمین به مقدار واقعی نزدیک‌تر باشد، مازاد به پروژه ساختمانیتان نخورده و در نهایت مدیریت بودجه بهتری خواهید داشت. در این مقاله، نرم افزار محاسبه میلگرد فونداسیون را به شما معرفی می‌کنیم که می‌تواند کار شما را برای تخمین مصرف میلگرد در هر مترمربع آسان کند.

 

محاسبه میلگرد ساختمان بتنی و فولادی چگونه انجام می‌شود؟

برای محاسبه میلگرد ساختمان بتنی و فولادی یا مقدار میلگرد مصرفی در هر مترمربع، قبل از هر چیز باید مشخص کنید اسکلت ساختمان بتنی است یا فولادی و نوع سقف کدام است؟ پس از مشخص کردن اینکه اسکلت شما فلزی است یا بتنی، به‌راحتی می‌توانید مصرف میلگرد در هر مترمربع یا کل ساختمان را مشخص کنید.

 

برای اطلاع از نحوه محاسبه وزن میلگرد با فرمول کلیک کنید

 

1. تخمین مصرف میلگرد در هر مترمربع اسکلت فلزی

اینکه مقدار میلگرد مصرفی در هر مترمربع چقدر است، هزینه اصلی ساخت پروژه را تعیین می‌کند. وزن آهن‌آلات مصرفی در اسکلت فلزی وابسته به نوع مهاربند و قاب خمشی است. در جدول زیر می‌توانید تخمین مصرف میلگرد در هر مترمربع یک ساختمان را ببینید:

 

تخمین وزن آهن مصرفی در اسکلت فلزی

ردیف

نوع سازه

وزن آهن مصرفی در هر مترمربع

(بدون در نظر گرفتن وزن آرماتور سقف)

1

اسکلت فلزی با مهاربند همگرا

40 تا 70 کیلوگرم بر مترمربع

2

اسکلت فلزی با مهاربند واگرا

45 تا 80 کیلوگرم بر مترمربع

3

اسکلت فلزی با قاب خمشی متوسط

60 تا 100 کیلوگرم بر مترمربع

4

اسکلت فلزی با قاب خمشی ویژه

70 تا 110 کیلوگرم بر مترمربع

مصرف میلگرد در هر مترمربع ساختمان فلزی

 

در نظر داشته باشید که این اعداد تقریبی بوده و صرفاً برای برآورد اولیه مصالح و هزینه‌هاست.

نکته مهم دیگری که مصرف میلگرد در هر مترمربع اسکلت فلزی را مشخص می‌کند، فاصله دهانه‌هاست. اگر فاصله دهانه‌ها را از ۶ متر به حدود ۱۰-۱۲ متر افزایش دهیم، میزان آهن مصرفی در هر مترمربع چیزی حدود ۱۰ کیلوگرم اضافه خواهد شد.

 

2. مقدار میلگرد مصرفی در اسکلت بتنی؛ محاسبه میلگرد ساختمان بتنی

محاسبه میلگرد ساختمان بتنی به نوع قاب خمشی و دیوار برشی بستگی دارد. در جدول زیر می‌توانید مقدار میلگرد مصرفی در هر مترمربع اسکلت بتنی را ببینید:

 

تخمین وزن آهن مصرفی در سازه بتنی

ردیف

نوع سازه

وزن آهن مصرفی در هر مترمربع

(بدون در نظر گرفتن وزن آرماتور سقف)

1

با قاب خمشی و دیوار برشی

35 تا 60 کیلوگرم بر مترمربع

2

با قاب خمشی متوسط

40 تا 55 کیلوگرم بر مترمربع

3

با قاب خمشی ویژه

45 تا 70 کیلوگرم بر مترمربع

 

 

تخمین مقدار میلگرد مصرفی در هر مترمربع سقف چگونه انجام می‌شود؟

مقدار میلگرد مصرفی در هر مترمربع هر سقفی به‌صورت جداگانه محاسبه می‌شود که در جدول زیر جزئیات مربوط به آن آمده است:

 

 

تخمین وزن آهن مصرفی در سقف

ردیف

نوع سقف

وزن آهن مصرفی در سقف به ازای هر مترمربع

1

سقف دال بتنی توپر

10 تا 16 کیلوگرم بر مترمربع

2

سقف کامپوزیتی

8 تا 12 کیلوگرم بر مترمربع

3

سقف تیرچه‌بلوک

5 تا 7 کیلوگرم بر مترمربع

 

مقدار میلگرد مصرفی در هر مترمربع ساختمان یک تا سه‌طبقه چگونه محاسبه می‌شود؟

محاسبه میلگرد فونداسیون در ساختمان یک طبقه معمولاً به‌صورت هر مترمربع انجام می‌شود؛ یعنی شما باید مقدار میلگرد مصرفی در هر مترمربع ساختمان یک طبقه را محاسبه کرده و در آخر در متراژ بنا ضرب کنید. در جدول زیر میزان آهن و فولاد برای ساخت هر یک مترمربع بنا در ساختمان یک طبقه را برایتان فراهم کرده‌ایم:

 

ردیف

به ازای هر مترمربع

وزن

1

مقدار میلگرد مصرفی

بین 60 الی 67 کیلوگرم

2

مقدار فولاد مصرفی سنگین

بین 3.5 تا 5.5 کیلوگرم

3

مقدار فولاد مصرفی سبک

بین 2 تا 3 کیلوگرم

  

تأثیر انواع میلگرد مصرفی در محاسبه میلگرد فونداسیون چقدر است؟

اگر با کاربرد میلگرد در ساختمان آشنا باشید، از اهمیت این مقطع فولادی در ساختمان‌سازی نیز آگاهید؛ بنابراین برای تخمین میزان آهن مصرفی و مقدار میلگرد مصرفی در هر مترمربع باید بدانید هر مترمربع ساختمان چقدر میلگرد لازم دارد. مهم‌ترین بخش یک اسکلت فلزی، فونداسیون یا پی آن است که مقدار زیادی میلگرد در آن مصرف می‌شود. درواقع این فوندانسیون یک سازه است که بار و وزن ساختمان را به خاک منتقل می‌کند. یک فوندانسیون را از ترکیب بتن و میلگرد می‌سازند؛ زیرا بتن در برابر نیروی کششی استحکام کمی داشته و تخریب می‌شود؛ بنابراین شبکه‌ای از میلگردها برای مقاوم‌سازی بتن به کار می‌روند.

انواع میلگردهای مورداستفاده در بتن به‌صورت طولی، عرضی و تقویتی هستند. در این میان میلگردهای طولی در طول محور پی اجرا شده و در ردیف‌های بالا و پایین فونداسیون قرار می‌گیرند. برای محاسبه سرانگشتی میلگرد فونداسیون باید مقدار کاور و خم میلگرد را در نظر بگیرید.

کاور مقدار فاصله‌ای است که میلگرد باید برای جلوگیری از خوردگی و جایگذاری راحت‌تر از قسمت خارجی بتن داشته باشد.

خم میلگرد نیز مقدار خمشی است که در دو انتهای میلگردهای طولی و عرضی انجام می‌شود و به محکم شدن میلگرد در سازه کمک می‌کند. در مبحث نهم مقررات ملی ساختمان نحوه محاسبه این خم آورده شده است.

 

محاسبه سرانگشتی میلگرد فونداسیون چگونه انجام می‌شود؟

حال ببینیم محاسبه سرانگشتی میلگرد فونداسیون در اسکلت فلزی و بتنی چگونه انجام می‌شود. درمجموع بسته به نوع خاک، تعداد طبقات، فاصله دهانه‌ها، نوع سقف و حتی نوع فوندانسیون محاسبه میلگرد فونداسیون اسکلت فلزی و بتنی انجام می‌شود.

در کل هرچقدر وزن ساختمان کمتر باشد، نیاز به فوندانسیون سبک‌تری است؛ اما می‌توان به‌صورت تقریبی گفت که در حال حاضر برای ساختمان‌های شهری حدود 9 کیلوگرم میلگرد به ازای هر مترمربع زیربنا به کار می‌رود؛ اما برای محاسبه میلگرد فونداسیون باید عمق و ضخامت آن را نیز در نظر گرفت. طبق فرمول‌های زیر می‌توان حداقل تعداد میلگرد مصرفی در فوندانسیون را محاسبه کرد:

 

نحوه محاسبه میلگرد فونداسیون چگونه است؟

جهت محاسبه میلگرد فونداسیون بهتر است ابتدا عمق فونداسیون را بدانید؛ برای محاسبه حداقل عمق فوندانسیون (d) خواهیم داشت:

 

(تعداد طبقات * 10) + 20 سانتی‌متر

*نکته: بهتر است عمق فوندانسیون کمتر از 50 سانتی‌متر نباشد.

 

برای محاسبه حداقل عرض نوارهای فوندانسیون (b) خواهیم داشت:

 

(20* تعداد طبقات) + 20 تا 40 سانتی‌متر

با داشتن دو رابطه بالا حداقل مساحت سطح میلگردهای موردنیاز در فوندانسیون به‌صورت زیر محاسبه می‌شود:

 

AS = 0.0025 bd

 

از طرفی مساحت سطح هر میلگرد با رابطه محاسبه می‌شود که r شعاع میلگرد بوده و برابر با نصف سایز آن است. درنهایت برای محاسبه تعداد میلگردها کافی است مساحت کل سطح میلگردهای موردنیاز در فونداسیون را تقسیم بر مساحت سطح یک میلگرد کنیم.

 

میلگرد تقویتی فونداسیون چیست؟

میلگرد تقویتی فوندانسیون در زیر ستون‌ها و در شبکه پایینی پی به کار می‌رود. برای محاسبه وزن میلگرد تقویتی فونداسیون باید طول میلگرد را در تعداد و وزن میلگرد در واحد طول ضرب کنید.

اغلب طول میلگرد در پلان تعیین شده است. دقت داشته باشید که باید مقدار طول میلگرد قبل از خم شدن در نظر گرفته شود.

 

متره برآورد چیست؟

توجه داشته باشید که می‌توانید تخمین میلگرد موردنظر خود را به‌صورت آنلاین انجام دهید. محاسبه آنلاین میلگرد فونداسیون می‌تواند شما را از سروکله زدن با فرمول‌های مختلف رها کرده و به مقدار بسیاری در زمان شما صرفه‌جویی کند. در کل به محاسبه مقدار میلگرد مصرفی در هر مترمربع در ساختمان متره کردن می‌گویند. به بیان دیگر اندازه‌گیری و محاسبه میلگرد ساختمان بتنی و فلزی و دیگر مصالح یک پروژه، متره نام دارد و معمولاً به شخصی که عملیات متره کردن را انجام می‌دهد، مترور می‌گویند.

متره کردن معمولاً به‌صورت تقریبی انجام می‌شود و نیاز به سروکله زدن با فرمول‌های مختلف و گاهی پیچیده دارد و ممکن است شخص مترور دچار اشتباه یا خطا شود؛ بنابراین امروزه یک روش دیگر نیز برای انجام عملیات متره کردن به وجود آمده که به آن نرم افزار محاسبه میلگرد فونداسیون نیز می‌گویند.

 

نرم افزار محاسبه میلگرد فونداسیون چیست؟

نرم افزار محاسبه آهن ساختمان یکی از خدمات آهنگر است که با استفاده از آن دیگر نیازی نیست با فرمول‌های مختلف و کسل‌کننده سروکله بزنید و با استفاده از نرم افزار محاسبه میلگرد فونداسیون، درصد خطای خود را کاهش می‌دهید.

در نرم افزار محاسبه آهن ساختمان کافی است ابتدا نوع کاربری خود را بین مسکونی، اداری، تجاری و یا خدماتی انتخاب کنید و سپس زیربنای ساخت، تعداد طبقات، نوع سقف، تعداد ستون در جهت عرض و نوع خاک را انتخاب کنید تا در کمتر از 10 ثانیه تخمین میزان میلگرد مصرفی به ازای هر مترمربع و تخمین میزان کل میلگرد مصرفی را در اختیار شما قرار دهد.

 

محاسبه میلگرد فونداسیون و تأثیر آن روی برآورد هزینه پروژه

در ساخت یک ساختمان از مقدار قابل‌توجهی میلگرد استفاده می‌شود که بخش اعظمی از آن در فوندانسیون به کار می‌رود؛ بنابراین با محاسبه میلگرد فونداسیون و مقدار میلگرد مصرفی در هر مترمربع و استعلام قیمت میلگرد می‌توان بخش مهمی از هزینه‌های یک پروژه را برآورد کرد.

 

 

به خاطر داشته باشید برای محاسبه میلگرد فونداسیون باید دقت زیادی به خرج دهید، چراکه محاسبه سرانگشتی میلگرد فونداسیون، تعداد دقیق میلگردهای موردنیاز شما را تعیین نمی‌کند. برای بالا بردن میزان دقت در محاسبه میلگرد ساختمان بتنی و مقدار میلگرد مصرفی در هر مترمربع، می‌توانید از نرم افزار محاسبه میلگرد فونداسیون کمک بگیرید و مصرف میلگرد در هر مترمربع را به‌درستی تخمین بزنید.